Snickra ihop och inred barnkammaren

Snickra ihop och inred barnkammaren

Har du en liten på väg, eller planerar du att börja bilda familj och har köpt ägglossningstest för att få en lyckad graviditet? Då är det aldrig för tidigt att börja snickra ihop och inreda barnkammaren till perfektion. Att ha detta klart tidigt kommer att lugna nerverna och du slipper den hektiska och stressiga tiden innan födseln, då du även måste säkerställa att allting är fixat och inhandlat tills barnet kommer.

Känslan av att snickra ihop och inreda barnkammaren själv, är ett mycket effektivt sätt att förbereda dig mentalt för födseln. Att göra större delen av jobbet själv, kommer också att dra ner kostnaderna för möbler och inredning till barnkammaren markant.

Väggar, golv och tak

Men innan du börjar med att inreda eller fundera ut vilka möbler som du vill snickra ihop, är det såklart viktigt att själva basen i rummet är klart. Första jobbet är att bestämma vilka tapeter, golv, tak och även vilka färger som ska inkluderas i barnkammaren. Vårt tips är att du håller färgerna neutrala och strukturen enkel, för att barnkammaren sedan ska kunna anpassas till ett sovrum, när ditt barn är något äldre.

Möbler och inredning

Efter att väggarna är tapetserade, golvet är lagt och taket är målet är det dags att påbörja detalj arbetet med möbler och inredning. Många av barnkammarens möbler såsom spjälsäng, skötbord och hyllor är väldigt enkelt att snickra ihop själv och gör renoveringen mindre kostsam.

Komplettera sedan möblerna med fina och gulliga inredningsdetaljer, för att ge barnkammaren en bra helhetsbild. Säkerställ att rummet är praktiskt att använda och enkelt kan rengöras.