Så tar du hand om ditt trägolv

Så tar du hand om ditt trägolv

Vi har en stor förkärlek för golv och idag vill vi dela med oss av några enkla tips som du kan använda dig av för att ta hand om det under lång tid framöver. Golvvård är någonting som många villaägare skulle behöva lära sig mer om, för om man vårdar sitt golv på rätt sätt blir de faktiskt ännu finare med tiden. Ett golv i trä som man tar hand om väl kan hålla i flera generationer.

Först och främst ska man tänka på att golv som har en ytbehandling inte ska skuras, vilket kunde bli ett ganska tungt jobb för de äldre golven. Med ytbehandlade golv behöver man bara dammsuga och då och då kan man även dra över dem lite snabbt med en fuktig trasa. Men ett problem man stöter på med lackerade trägolv är att det uppstår repor ganska lätt. Allt som krävs är att ett gruskorn fastnar under foten eller att någon drar tunga barstolar längs golvet för att det ska bli en repa.

Här uppstår vikten av att man dammsuger ofta för att undvika att det kommer in skrot och korn som leder till repor. Speciellt om man har hund så klart. Vi älskar de små liven, men de är väldigt bra på att ta med sig grus i tassarna. Sedan har vi småbarnens flygande barnbestick och barnmuggar… Om man inte har ett lackat trägolv så kan man å andra sidan slipa bort de repor som uppstår med jämna mellanrum. Detta är några saker att tänka på när det kommer till vård av trägolv.