Ha detta i åtanke när du väljer golv

Ha detta i åtanke när du väljer golv

Att välja rätt golv för din bostad och familj är A och O. Det är viktigt att det golv du väljer är skräddarsytt för din boendesituation och har du barn eller husdjur i familjen är det nödvändigt att du lägger ner lite extra omtanke vid valet. 


Mindre barn och husdjur kommer inte att ha någon förståelse för om golvet är ömtåligt eller inte tål fukt. Istället krävs det att golvet du väljer är slitstarkt och enkelt kan rengöras från leriga fot- eller tassavtryck, spår från din kombivagn eller andra olyckor som kan råka vara framme. Spara dig själv stress och oro och välj ett golv som passar dig perfekt. Vi hjälper dig lite på traven!

Vilket rum behöver nya golv?

Är det köket, barnkammaren eller vardagsrummet som behöver nya och fräscha golv? Varje rum i hemmet kräver särskild omtanke och i varje rum finns det olika risker som golvet därmed måste vara beständigt för. Framförallt rum i hemmet där dina barn kommer leka eller dina husdjur kommer hålla till allra mest måste golvet du väljer tåla både vatten, repor och vassa klor. 

Storleken på rummet

När du väljer vilket typ av golv du vill investera i, är det också viktigt att du har storleken på rummet i åtanke. Mindre rum kommer till exempel att kännas ännu mindre om golvet är mörkt och detta sedan kombineras med en ganska mörk inredning. Mindre rum bör istället gå i en ljusare nyans som framhäver rummet och skapar en känsla av att rummet ser större ut.